måndag 9 maj 2016

Överflöd - en sån härlig dag!


En sån härlig dag, hojtar Tant Tavarlig! 

Godmorgon, hojtar Tant Tavarlig glatt åt solen och åt alla som vill höra på!  En sån härlig dag!!


Efter att ha stått en stund och njutit av lyckans överflöd och varit tavarlig med dessa sköna strålar, fåglarnas kvitter och vindens smekande skuttar Tant Tavarlig upp på sin cykel och drar iväg på stigen bort till det lika överflödande gröna sköna.

Grönt från naturen och från landet.
 Hon kliver bland stock och sten och plockar kirskål och nässlor och lägger ner i cykelkorgen. Väl hemma klipper hon av lite vitlöksblast och basilika. En stor näve vardera av allt blir bra som pesto till dagens knaperstekta lax. 

Receptet kommer här!
 I näve vardera av Nässlor, kirskål, vitlöksblast, basilika,
Ca ½ dl olivolja,
Ca 4 msk solrosfrön,
1 msk sesamfrön,
citronsaft och rivet citronskal från ½ citron
Hacka det gröna grovt med kniv, sen mixa i matberedare. Skrapa ner det som stänker upp på sidorna i skålen så att det kommer med i hackningen. Servera som pesto till kött eller fisk – gärna grillat, som pålägg på bröd eller… bara njut det som du vill på ett gott bröd, kanske? Lite havssalt - fyllt av härliga mineraler - ökar på smaken, tycker Tant Tavarlig,. 

Ändra och fixa som du har lust - kanske plockar du hellre  - eller också - en näve maskrosblad eller gör du som Tant Tavarlig och sparar den till salladen. Ju flikigare desto mildare. Vi hörs!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar