Grönt från naturen och från landet. |
Receptet kommer här!
I näve vardera av Nässlor, kirskål, vitlöksblast, basilika,
Ca ½ dl olivolja,
Ca 4 msk solrosfrön,
1 msk sesamfrön,
citronsaft och rivet citronskal från ½ citron
Hacka det gröna grovt med kniv, sen mixa i matberedare. Skrapa
ner det som stänker upp på sidorna i skålen så att det kommer med i hackningen. Servera som pesto till kött eller fisk – gärna grillat, som
pålägg på bröd eller… bara njut det som du vill på ett gott bröd, kanske? Lite havssalt - fyllt av härliga mineraler - ökar på smaken, tycker Tant Tavarlig,.
Ändra och fixa som du har lust - kanske plockar du hellre - eller också - en näve maskrosblad eller gör du som Tant Tavarlig och sparar den till salladen. Ju flikigare desto mildare. Vi hörs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar